'Hoe zorg je nou dat patiënten goed eten?'

| 01 december 2019

Maarten Soeters is internist-endocrinoloog in het Amsterdam UMC. Al voordat hij arts werd had hij interesse in voeding. Inmiddels heeft hij een eigen onderzoeksgroep met als speerpunten de postprandiale endocriene en metabole respons en de pathofysiologie van insulineresistentie. Daarnaast maakt hij zich hard voor onderwijs op het gebied van voeding en vooral ook beter eten voor klinische patiënten. Dit laatste heeft geresulteerd in een prestigieus voedingsprogramma, ‘Zorg op het bord’. Een paar dagen voordat hij het Europees parlement toespreekt over het belang van voeding in het ziekenhuis interviewen wij hem over dit onderwerp.

Informatie over deze collectie

Publicatiedatum 01 december 2019
Duur
30 min

Accreditatie

Status
Niet gestart

Aan de slag

Wil jij ook nascholen met A&I?

In deze collectie

Artikel

'Hoe zorg je nou dat patiënten goed eten?'

Niet gestart
30 min
Maarten Soeters is internist-endocrinoloog in het Amsterdam UMC. Al voordat hij arts werd had hij interesse in voeding. Inmiddels heeft hij een eigen onderzoeksgroep met als speerpunten de postprandiale endocriene en metabole respons en de