Smaakverandering bij kanker

01 december 2020

Dysgeusie is een verandering van de smaak en/of verhoogde gevoeligheid voor bepaalde smaken; een metaalsmaak of bittere smaak komen het meeste voor. Twee op de drie mensen met kanker ervaren smaakverstoring tijdens en/of na een behandeling.

Leerdoelen

Na het bestuderen van deze collectie:

  • kunt u de impact van veranderingen in het reuk- en smaakvermogen omschrijven
  • kent u de benamingen voor veranderingen van reuk- en smaakvermogen
  • kunt u toelichten wat de impact is van chemotherapie op voeding, smaakverandering, en herstelvermogen ten behoeve van kwaliteitszorg voor patiĆ«nten
  • kunt u patiĆ«nten met smaakverandering met tips ondersteunen

Informatie over deze collectie

Publicatiedatum 01 december 2020
Duur
1 uur

Accreditatie

Status
Niet gestart

Aan de slag

Wil jij ook nascholen met Nurse Academy O&T?

In deze collectie

E-learning met toets

Smaakverandering bij kanker

Auteur
R. (Robert) Greene
Niet gestart
1 uur
Je hebt geen abonnement op Nurse Academy O&T.
Artikel

Smaakverandering bij kanker

Auteur
R. (Robert) Greene
Niet gestart
Je hebt geen abonnement op Nurse Academy O&T.