Er is geen verschil in effectiviteit tussen wei-eiwithydrolysaat en caseïnehydrolysaat

| 01 maart 2009

Bij de behandeling van koemelkallergie met een intensief gehydrolyseerde voeding wordt vaak verondersteld dat caseïnehydrolysaten superieur zijn aan wei-eiwithydrolysaten. Hoewel caseïnehydrolysaten gemiddeld iets kleinere peptideketens bevatten dan wei-eiwithydrolysaten, is in humane studies nooit aangetoond dat er klinisch relevante verschillen zijn in de mate van allergeniciteit tussen deze twee producten. Wei-eiwithydrolysaten smaken beter en zijn goedkoper. Voor de klinische praktijk verdienen die dus de voorkeur.

Leerdoelen

Na het bestuderen van deze collectie:

  • kent u de verschillen in molecuulgrootte tussen caseïne- en wei-eitwithydrolysaten
  • kent u de gelijkwaardigheid van caseïne- en wei- eiwithydrolysaten voor de behandeling van koemelkallergie
  • kunt u een gefundeerde keuze maken tussen de verschillende hydrolysaten bij de behandeling van koemelkallergie

Informatie over deze collectie

Publicatiedatum 01 maart 2009
Duur
20 min

Accreditatie

Status
Niet gestart

Aan de slag

Wil jij ook nascholen met Praktische Pediatrie?

In deze collectie

Artikel

Er is geen verschil in effectiviteit tussen wei-eiwithydrolysaat en caseïnehydrolysaat

Auteurs
dr. Kneepkens, C.M.F.
prof. dr. Brand, P.L.P.
Niet gestart
20 min
Bijlage

Literatuurlijst

Niet gestart