Er is geen verschil in effectiviteit tussen wei-eiwithydrolysaat en caseïnehydrolysaat
Bij de behandeling van koemelkallergie met een intensief gehydrolyseerde voeding wordt vaak verondersteld dat caseïnehydrolysaten superieur zijn aan wei-eiwithydrolysaten. Hoewel caseïnehydrolysaten gemiddeld iets kleinere peptideketens bevatten dan wei-eiwithydrolysaten, is in humane studies nooit aangetoond dat er klinisch relevante verschillen zijn in de mate van allergeniciteit tussen deze twee producten. Wei-eiwithydrolysaten smaken beter en zijn goedkoper. Voor de klinische praktijk verdienen die dus de voorkeur.
Leerdoelen
Na het bestuderen van deze collectie:
- kent u de verschillen in molecuulgrootte tussen caseïne- en wei-eitwithydrolysaten
- kent u de gelijkwaardigheid van caseïne- en wei- eiwithydrolysaten voor de behandeling van koemelkallergie
- kunt u een gefundeerde keuze maken tussen de verschillende hydrolysaten bij de behandeling van koemelkallergie